Normativa

REGLAMENT 3x3 PATXANGA
El torneig està estructurat en diferents lligues i després diferents eliminatòries per arribar a les finals. El nombre d’equips inscrits en total serà de 15 equips.

NORMATIVA ESPORTIVA
Un equip podrà estar format com a mínim per 4 jugadors i un porter i com a màxim per 5 jugadors i 2 porters, i un entrenador (opcional); però jugaran a pista 3 jugadors  i un porter.

Per tal d’evitar retards a l’ inici dels partits, els equips s’hauran de presentar 5 minuts abans de l’hora indicada. En el cas que un equip no estigui present pel partit rebrà un gol en contra per cadascun dels minuts de retard i el partit s’iniciarà a la segona part. Si el temps transcorregut és de més de cinc minuts l’equip que no estigui present serà considerat com a perdedor del partit amb un resultat de 0-5 en contra.
No estarà permès l’escalfament previ per tal d’evitar al màxim els retards en l’horari establert.
L’equip considerat com a local escollirà la meitat de pista que vol defensar la primera part, i l’equip considerat com a visitant serà qui iniciï el joc.

En les eliminatòries del torneig si un cop acabat el temps de joc existeix la situació d’empat, es realitzarà una tanda de tres faltes directes per part de cadascun dels equips per conèixer el vencedor. Les faltes directes hauran de ser executats per tres jugadors diferents, podent ser executor el porter de l’equip. En el cas de seguir el partit empatat després de la tanda de tres faltes directes, es realitzaran series d’un penal per cadascun dels equips alternativament fins a desempatar el partit definitivament. En aquest cas el jugador que llença el penal pot ser el mateix en el cas de diferents series d’un penal.

Els jugadors inscrits seran els únics que podran jugar la resta de partits. Quedant prohibits els canvis amb altres jugadors.

La classificació dels equips estarà determinada per grups i punts (partit guanyat 3, partit empatat 1 i partit perdut 0.)
En cas d’empat de punts entre dos equips, primer es mirarà qui ha guanyat a qui i en cas d’empat es comptabilitzaran els gols totals marcats per els equips (gols en contra no) quedant per davant el equip que hagi fet més gols.
L’organització demana que tots els jugadors disposin de la fitxa federativa, en cas d’haver-la d’utilitzar en cas d’accident. L’organització no es fa responsable de les possibles lesions que puguin patir els participants al 3x3.
El reglament aplicable al torneig serà exactament el descrit per la Federació Catalana de Patinatge amb algunes variacions.
Aquestes variacions seran les següents:

REGLAMENT
1. El temps de joc d’un partit serà de 16 minuts a temps corregut, distribuïts en dues parts de vuit minuts. En el cas de situacions especials (lesió d’algun jugador, equipació, etc...) el temps s’aturarà, sempre a criteri de l’àrbitre .

2. No existeix la possibilitat de sol·licitar temps mort.

3. No està permesa la passivitat o especulació del joc en atac per part d’un dels equips. L’equip atacant tindrà una possessió de 20 segons per fer gol. En cas de cometre passivitat, l’equip infractor serà sancionat amb falta en contra, que es realitzarà allà on hagi acabat la pilota.

4. En el cas que algun dels components d’un equip llenci la bola fora dels límits de la pista de joc expressament aquest serà sancionat amb targeta blava i penal en contra de l’equip infractor.

5. Totes les targetes blaves seran sancionades amb penal, i el jugador que l’ha rebut serà expulsat per un minut; i podrà sortir un altre jugador si l’equip rival fa gol.

6. En el cas que a un jugador se l’hi mostrés targeta vermella directa (conseqüència d’una agressió física o verbal) no només serà expulsat del partit que estava disputant, si no que serà expulsat del torneig.

7. Durant l’últim minut es podrà substituir el porter per un jugador de pista, per efectuar la substitució es realitzarà de la mateixa forma com si substituiríem a dos jugadors.